Fynd

Det blev lite loppisfynd till slut, dock ingen bricka. Men lite böcker blev det allt. Mest Lotta böcker av Merri Vik. De kan nog vara bland de roligaste ungdomsböckerna som jag har läst. Daniel handlade lite roligare böcker som Husmoderstips en serie i fem band. Där kan man läsa om allt från fritidsproblem, barnuppfostran och permanentning. Mycket underhållande må jag säga. Däremot är jag för slö för att ta kort på alla böcker och lägga ut här.

Annars är jag mycket besviken på mina kollegor som var på Pelles (och hans sysons) maskerad med p-tema. Inte ett enda kort ligger ute på Fejjan. Visst jag hade kunnat åkt dit ut och kollat in alla. Men det hade jag ingen lust med. Så gå in på pellespersonliga.se och tjata hål i huvet pån att han ska lägga ut bilder.

Jävla katt

Den där Seth mådde inte så bra som vi trodde, han har problem med sina klor och nu går han omkring med tratt så han inte kan tvätta klon. Han är inte alls glad och så hittar han på så mycket hyss som att hoppa upp på biljardbordet och köksbänkarna och så blir han jättegosig och tvångsgosar med en. Men nu kan han gå i trappen i alf utan att stöta emot med trappen på varenda steg.

Idag ska det besökas loppisar i närheten tillsammans med svärföräldrarna. Jag hoppas på att hitta Carolas skiva Främling på LP/vinyl. Sen även lite böcker är jag ute efter och en bricka i trä som ska bli vit. Jag såg en bricka på Ankis Magasin när vi var där, men den kostade cirka 249:- och det kändes dyrt för en vitmålad träbricka i shabby
chic stil.

Dessutom har jag hittat ett te som borde passa min äldre syster, det är Liptons Black Rose i något premium segment på lösvikt. Det smakar massor med kanel och hon är ju en kaneldyrkare.

Hemvändare

Igår på eftermiddagen så hörde jag ett svagt jamande utanför ytterdörren och när jag öppnar så kommer Seth hem efter ca en vecka på vift.



Han var ialf hel förutom de små såren på ansiktet. Däremot så misstänker vi att han har varit på rave för han luktade väldigt mycket kantareller. Så nu ska han få gps sändare och sen ska han ta oss till kantarell skogen för dit hittar inte jag och Daniel. Till sändaren har han fått ett moderiktigt halsband.

Nu har han ialf utegångsförbud i några dagar, men igår så ville han gå ut efter fyra timmar men det fick han inte. Han har dessutom varit väldigt krävande för har han varit vaken så har han jamat tills man har kommit och klappat honom. Skämmer vi bort våra katter kanske??

Dag fyra

Igår blev det en tur ut till skogen för att plocka svamp. Det gick sådär. Vi hittade inte alltför många kantareller. Det räckte till fyra varma mackor med kantarellstuvning. Dock var mackorna väldigt goda. Så det blir så några nya tappra försök nån gång när det inte spöregnar ute.

Daniel beställde en gps för att sätta på Beta för ett tag sen för att se var hon går på sina strövtåg, men eftersom det senaste strövtåget har varat i en och en halv månad och Seth är också borta sen ungefär en vecka tillbaka så är det Gösta som ska ha den. Så igår försökte vi vänja honom med att ha halsband på sig. Det gick sådär. Han tog av sig det på en gång och tyckte inte om det. Men nu har det suttit på hela natten. Så snart får han en gps på sig så vi kan spåra honom om han försvinner. Synd att vi inte hade den tidigare så de andra katterna kunde haft på sig den nu.

Eftersom det spöregnar ute idag så ska jag städa övervåningen. Jag har hittills dragit på det rätt så bra, har hittat på saker ute istället när det har varit väder.

Dag nummer tre

Min tredje semesterdag har hittills gått i småpysslandes tecken då jag har dammsugit, torkat golvet i sovrummet, vattnat blommorna ute, tvättat och målat lite dörrfoder. Allt detta innan klockan är elva. Det är starkt jobbat. Dagen kommer fortsätta med lite hallonplockning och sen besök hos en kompis inne i Örebro.

Jag har däremot inte kommit nånstans med operation städa övervåning och tänker inte göra så länge som solen skiner ute. Det får bli imorgon när vädergudarna har spått regn. Men jag litar inte så mycket på vädergudarna på na.se de verkar mest göra som de vill och inte som vädret därute faktiskt gör.


Slöa katt

Här har den söta katten Gösta huserat hela dagen. En del har det alltför bra. De andra två katterna är fortfarande spårlöst borta. Jävla katter.



Gräsmattan blev till sist klippt och efter duschen ska det bakas hallonpaj på egenplockade hallon och sen ska jag röra ihop en vaniljkräm. Om man bortser från gräsklippningen så gillar jag denna semesterdag.

Dag nummer två

Då är jag inne på semesterdag nummer två och hör och häpna det regnar inte. Vem vet jag kanske tom kan klippa gräset lite senare idag. Annars är planerna att börja städa övervåningen eller hjälpa Daniel att måla i källaren.

Men först måste jag resa på min stora mage och ta mig härifrån. Bara det är ett projekt om vilja. Ikväll är det däremot mina älskade Morden i Midsomer och till det kommer det att bakas hallonpaj med rårörd vaniljkräm som ska med hem till svärmor.

Semester

Nu har äntligen min semester börjat. Vädret är som det inte ska vara men för tillfället är jag nöjd över att vara ledig och inte klippa gräset. Men det där gräset kommer bli jobbigt att klippa när det är dags för det.

Mina semesterplaner för idag lyder efter följande; städa kylskåpet, måla lite dörrfoder, leta efter stor katt, göra matsedel, åka och handla mat. Funderar på att inhandla ett par mammabyxor också. Jag har klarat mig utan nu när det har vart varmt ute, men mina jeans är tydligen lite tightare än mina shorts och jag vägrar använda mysbyxor även om jag går hemma själv. Just nu har jag ett par ärvda mammabyxor, men de är inte så snygga och så är de aningen för korta också.

Den stora katten Seth har varit borta nu några dagar och Gösta har hur tråkigt som helst nu när det regnar och ingen att leka med. Den stackars katten. Så det är bara att trotsa regnet och leta efter Seth. Hur Daniel ska klara det utan att smälta är för mig en gåta. Eller så tvingar han mig att leta själv.

Lördagsmorgon

Daniel jagar flugor med dammsugaren och jag ska snart åka och jobba, så roligt har vi det här hemma en lördagsmorgon. Men snart, snart har jag semester i tre veckor. Det är bara idag och imorgon kvar att arbeta sen ska det semestras för fullt med allt vad det innebär (läs arbeta hemma).

Ikväll ska vi på en försenad bröllopsfest, det ska bli trevligt. Fast det var ju ett halvår sen de gifte sig. Men bättre sent än aldrig har jag hört talas om att man kan säga.

Off to work för lite skräpplockning.

Ledsen

Idag är det riktigt synd om mig, regnet öser ner så jag kan inte klippa gräset idag. Jag är så ledsen att jag sitter här och gråter. Eller inte. Jag ser det positiva i det hela, poolen blir fylld och kanske att Beta kommer hem som har varit borta i en månad och så behöver jag inte vattna blommorna ute. Men sen tog de positiva sakerna slut. Däremot så ska pelletsförrådet byggas ihop idag. Det blev aldrig gjort i måndags eftersom både Daniel och jag var trötta. Så nu ska vi bara orka slita oss från våra datorer och springa ner till gäststugan och bygga förråd. Det hela kan bli mycket svårt och förmodligen kommer halva min sambo smälta bort eftersom han är gjord av socker.

Nä ge mig semester istället. Nu är det bara tre arbetspass kvar.

Ännu närmre semester

Nu har jag bara 3½ arbetspass kvar på jobbet innan semester. Nedräkningen har alltså börjat på allvar den här gången. Hur det ska gå att jobba idag enda till 20.30 vet jag inte riktigt än. Den senaste tiden har inte jag jobbat längre än till 19.00 så jag kommer förmodligen att sabba alltihopa ikväll, jag vet inte riktigt hur men på nåt ska jag väl lyckas.

Försökte ringa till barnmorskan förut, det gick sådär. Det var ju stängt ons-tor-fre denna vecka. Tur att det inte var något akut. Fast jag gillar inte mitt nya BF eller Baltasars BF det blev flyttat till 14 december. Jag tyckte den 8 var bättre. Men allt är bra förutom julafton och 28 december. Man kan ju inte fylla år på de menlösas barns dag.

Sätta fart innan jobbet var det.

Mindre sol

Av någon konstig anledning så känns det inte lika träligt att åka och jobba som det gjorde förra veckan. Undra om det har med vädret att göra? Det är jag övertygad om. För att jobba när det är +30 ute är ingen höjdare men är det lite halvdant väder så spelar det inte så stor roll.

Jag börjar fundera på ett nytt semester projekt. Det var i lördags när vi var ute på en liten loppisrunda så stannade vi till vid Ankis Magasin som ligger mellan Kvistbro och Edsberg, där säljs det shabby chic inredning och har ni inte koll på det så får ni googla skiten. Hur som helst så hade de en snygg vitmålad soffa med shabby slitningar. Nu vill jag också ha en sån soffa. Så nu har jag stora planer på att måla om köksmöblerna. Sen på sofflocket så hade de ett härligt storblommigt tyg, jag funderar på ett sånt tyg men helt ärligt tror jag inte det passar tapeten här i köket.

För övrigt så tog jag upp plattgången med sambon igår och enligt honom ska den bli gjord i år. Tidsoptimist säger jag bara. Hur som helst så lär det bli han som gör klart den, ialf det mesta och vill han göra det i år så tänker inte jag hindra honom.

Äntligen

Idag ska äntligen det där pelletsförrådet byggas ihop. Jag och hanen har tidigare gjort några halvdana försök när vi inte haft så mycket tid på oss. Det har ju gått sådär då. Hur det ska gå denna gång får framtiden utvisa. Då jag är dyngtrött, ser snett, orkar inte hålla upp armarna, är lättretlig osv. Det hela kan bero på att jag håller på och svälter ihjäl. Min kära hane har inte varit så duktig hemmabitch idag, han hade inte maten klar när jag kom hem. Han får helt enkelt gå upp tidigare på morgnarna så han hinner med allt han ska göra innan maten.

Men sen ikväll är det CSI NY så jag har ju något att se framemot. Det där med att lösa mord kan jag inte få nog av på tv.n. I verkligheten skulle jag ha skitit på mig och dött om jag hade varit nån av kriminalarna. På mitt har jag ialf hittills inte stött på några döda människor, bara möss och de räknas inte.

En vecka kvar

Gårdagens inlägg får jag nog skämmas för, för det var så dåligt. Jag skyller på att jag hade den lilla datorn som knappt går att skriva på.

På en loppis igår så hittade Daniel en stor köpmansdisk av äldre modell som tyvärr inte var till salu. Så nu är han insöad på de där diskarna och letar överallt på internet efter en. Det ska bli spännande att se om han hittar någon som inte kostar skjortan eller ligger långt åt helvete.

För övrigt har jag bara en vecka kvar till semester. Det är något som jag ser framemot. Jag vet inte riktigt vad som ska göras under semestern. Jag hade ju planer på att göra klart plattgången, men jag börjar lägga ner de planerna. Dels så har vi inga grejer hemma för att vår granne som är åkare och kan frakta hem singel och sådana saker förmodligen har gått på semester och sen tror inte jag att det är så bra för min rygg att slita ut sig just nu. Så gången blir nog återigen till nästa sommar. Så städa övervåningen ordentligt ska nog bli gjort under regniga dagar. Kanske skulle styra upp den med lite inredningsprylar också. Vi får se hur mycket ork och pengar som finns när städningen är klar.

Idag kallar jobbet 12-20.

Tjoho

I'm back efter en liten bloggpaus som har bestått av jobb och umgänge med sambo. Idag dagen till ära har jag först jobbat en sväng då skiftledaren låg hemma och sov, men hon vaknade till slut o kom till jobbet så jag fick åka hem. Sen kom Niklas och Therese och det bar av till Mullhyttan för att gå på marken och sen blev det ett gäng loppisar av varierande kvalitet. Det blev några fynd, lite böcker och några lp-skivor. Sen blev det grillning och glass. Det hela var mycket trevligt och görs gärna om igen.

Nu har jag fastnat i soffan hemma hos svärföräldrarna och det är gött det.

Fan vad tråkigt inlägg det blev.

Söt Gösta



En Gösta-bild som låg och skräpade i arkivet.

Jag fick mitt regn till slut igår och det var väldigt efterlängtat på jobbet då värme/kylsystemet i vanlig ordning gått sönder av värmen. Det var fortfarande varmt men kändes inte riktigt lika jobbigt.

Sen på kvällen fick jag äntligen mina Mord i Midsomer, som jag har längtat hela vintern. Nu gick det visserligen några avsnitt i vintras men det är fel att se de på vintern så i vinter när SVT sänder tre avsnitt så kommer jag spela in dom och sen titta på de under sommaren. På tisdagkvällar 21.00.

Daniel och jag planerar lite semester, vi har en gratis hotellnatt som vi fick med Ica kortet när vi uppgraderade det till Master card eller nåt och nu har Daniel hittat utelampor utanför Uppsala så nu ska vi bo på hotell där en natt. Kanske vara lite kulturella. Nån som har förslag på vad man kan göra däruppe? Om vi hittar ett bra hotell i närheten vill säga.

Sen i eftermiddag blir det ultraljud på USÖ det är något som jag ser framemot.

Ge mig regn

Nu ska jag snart åka och jobba så ge mig regn och lite svalka så jag inte smälter bort på jobbet, för det gjorde jag igår. Så fort det blir jättevarmt så lägger att svalka av på jobbet, det är bara kyl och frys som är kalla då, resten är en bastu.

Ikväll börjar Morden i Midsomer så även denna sommar är räddad.

Grillning

Igår var det dags för vår årliga grillfest. Efter lite återbud och sånt så var vi ett gäng tappra barnfamiljer och gravida som åt gott och badade lite. Fast det var ju bara jag och två karlar som badade, de andra fegade. Vi som badade hade däremot gärna velat haft en poolbar. Det är något jag får jobba på till nästa sommar.



Eftersom det är barn med på alla bilder och jag inte frågat om jag får lägga ut kort på dom och dessutom kan jag inte vattenmärka bilder så får ni nöja er med en bild på mig och hanen.

Idag ska det städas undan det sista och sen ska vi tydligen till Marieberg för att lämna tillbaka min cafégrupp som inte tålde nånting och sen köpa en ny luftmadrass. Det var nån som badade Seth och han åkte då på min luftmadrass så den gick sönder. Den här gången ska jag inte göra som sist och handla med prislappen, för den som gick sönder var jag aldrig nöjd med, den var för liten, eller jag för stor, beror på hur man ser det.

Nä ut i solen och bli neger=)

....

Idag fortsätter städningen innan det kommer lite grillsuget folk hit, men jag har förhoppningar att hinna pressa två timmar i solen, så det är bara att sätta fart.

Gårdagkvällen på jobbet var förvånansvärd lugn och då stod jag ändå med en man kort efter ett missförstånd. Om det inte hade varit för värmen så hade jag trott att det var vinter ett tag. Men det var skönt att komma hem och inte känna sig helt överkörd, det är en ovanlig känsla på sommaren. Nu i helgen ska jag njuta av att vara ledig och sen är det bara två veckor kvar till semester och plattgång.

Dessutom borde jag skämmas, jag köpte ett par converse för några veckor sen, de är fortfarande oanvända. Jag skyller på värmen att jag har gått barfota och då använt alla mina barfotaskor. För de har visst blivit några stycken.


Omöjliga katt

Här hittade jag den omöjligt söta Gösta här om dagen. Jag tror han hade väldigt tråkigt.

Inatt var han dessutom ännu sötare, när jag kom hem efter en sen stängning så låg han på min sida i sängen och sen när jag kom så lade han sig hos hanen och sen låg han där hela natten. Tyvärr så är han ju lika hängiven mig som sin husse. Jag förstår inte att alla i detta hushåll ska honom som sin nummer ett. Så jävla speciell är han inte. Eller tydligen enligt katterna och mig också för den delen. Det är tur att Seth inte är lika hussekär så jag har nån bundsförvant i detta hus.

Idag fortsätter städningen, det ska tydligen dammsugas och sen moppas golv och det behövs för moppa golv har vi nog inte gjort sen i april så det är mycket ingrott slipdamm i golvspringorna nu. Sen blir det en stängning och sen ledig helg. Men jag ska inte gnälla över stängningarna jag har haft tre stycken på hela sommaren, så jag ska nog bara vara tyst.

Överflödiga ord om ingenting

Fan vad jag känner mig produktiv, har städat som en galning nu. Tyvärr finns det ju alltid mer saker att städa. Som en hel övervåning som är dammig. Fast visserligen så grovdammsög jag den igår. Och nu ska jag stryka kläder, det är verkligen skittråkigt. Sen om det finns tid så ska jag tvätta fönstrena för de är också döskitiga. Ibland är det jobbigt att leva med en pedantisk sambo som vill att allt ska vara perfekt när det kommer folk och som dessutom tillbringar all ledig tid för att få klar källaren så pannan kan installeras. För därnere sätter jag inte min fot till att hjälpa till. Då tvättar jag hellre fönster. Min förhoppning är att det finns tid för mig att sola lite innan folk kommer hit för att grilla lite. Men det kan jag nog glömma eftersom sambon alltid hittar på roliga saker som ska göras.

Nä lite stryk på det här.

Bränd

Igår efter att jag hade klippt gräset på rekordkort tid så tänkte jag att nu är det min tur att få lite färg på mig från solen. Så jag satte mig i min nya brassestol med en bok. Sen efter några timmar var jag bränd ovanför brösten, på armen ser man en tydlig rand på var solen tagit och inte tagit. Sen eftersom jag satt ganska rättupp så skuggade mina bröst halva magen, så på magen har jag två kupor. Det hela ser mycket roligt ut och Daniel var inte sen att mobba mig, jag fick bla höra turistande tysk sen var det mer men ingen av oss kommer ihåg det i skrivande stund.

Idag är det däremot molnigt och det beyder städa inne och med lite tur lite lugnare på jobbet ikväll när jag ska jobba.


Äntligen

Jag har tänkt en längre peridod att nu ska det bli officiellt även här. Men det har inte riktigt blivit av pga olika anledningar. Mest att jag är lat. Men nu till avslöjandet. Daniel och jag ska bli föräldrar. Datum är beräknat till den 8 december så just nu befinner jag mig i slutet av vecka 17. Jag kan också tillägga att detta barn är enormt efterlängtat och vägen dit var inte helt lätt.

Först var det en liten övertalningsprocess att få med Daniel på noterna, fast han var ganska lätt övertalad när det väl gällde. Han har ju alltid sagt till folk att nä här blir inga barn gjorda de närmsta 20 åren. Det har inte varit helt lätt för mig att höra alla gånger även fast han säger så för att folk ska sluta fråga om när man ska skaffa barn. Den frågan har jag också ställt till många, men det tänker jag aldrig mer göra. För under perioden som vi försökte få barn så har man fått den frågan några gånger och eftersom min sambo vägrade tala om för folk att vi försökte så var det bara att hålla masken att nä här är inga barn på väg och varje gång har det gjort ont inom mig att det inte har blivit något än och varenda en som har frågat har jag velat skälla ut efter noter att så frågar man inte. Det är ungefär som att säga till en tjock människa att när har du tänkt börja banta. När den personen försöker gå ner i vikt men av olika anledningar misslyckas. Sen är det ju faktiskt en del som visste om att vi försökte och sen om de frågade om det hade blivit nåt är en helt annan sak, för då kunde jag ju säga att nej här har det inte blivit nåt och även tillägga att jag mådde dåligt över det. Då kanske ni undrar hur länge vi försökte och det var inte så länge egentligen, men sju månader tog det och det var de sju jobbigaste månaderna i mitt liv, känslomässigt. Det är inte så lång tid egentligen. Men när mina syskon har blivit gravida på en gång och föräldrar så börjar man ju tänka om man kan få barn överhuvudtaget.

Detta var då den jobbiga biten. Sen var det dessto roligare när gravid stickan visade att man var gravid och just nu är jag bara tjock. För den där magen, den växer så det knakar. Jag har däremot inte gått upp något i vikt än och det ser jag som något positivt. Vågen visar sina stadiga 65kg. Som mål har jag att inte väga över 80kg. Hur jag ska klara detta är sedan en annan historia. Enligt mig så lider jag inte så mycket av gravidhormoner, frågar man Daniel får man nog ett helt annat svar. Men trött är jag som bara den och det tär på humöret. För först jobbar jag som en galning och sliter arslet av mig på jobbet och sen sliter man arslet av sig här hemma. Är det inte gräsklippning så är det något annat som ska göras. Sen när semestern kommer då ska jag göra klart plattgången hur jag ska få dit en massa grus/mackadamm och sen plattorna är för mig en gåta. För Daniel håller på och fixar till pannrummet så vi får dit den nya pannan. Jag kanske skulle ha tänkt ett steg längre förra sommaren då jag drog igång detta projekt.

Nu ska ni inte förvänta er att detta blir en preggo/mamma blogg för det kommer inte att ske. Det är fortfarande Gösta som kommer vara i centrum på denna blogg. Imorse när jag vaknade vid kvart i sju så hade han lagt sig mellan Daniels och min kudde och var jättesöt, sen när jag hade vart på toa så hade han lagt sig på min varma fläck i sängen. Sen vaknade Daniel och jag dög inte längre. Då var det bara husse som gällde. Jävla katt. Numera finns Göstas mormor Siri med på Pelles blogg http://www.pellespersonliga.se tyvärr så finns ju inte Siri längre då hon för snart två år sen dog av blodförgiftning, jävla katt att gå och dö.

Jobb jobb jobb

Jag tror helt ärligt att mitt liv består av jobb. Är det inte på jobbet så är det här hemma. Igår när jag kom hem så fick jag äntligen arsler ur vagnen och rensade rabatten. Men det var trevligt när jag kom ner till pergolan för den var städad. Det händer inte alltför ofta. Ikväll när jag kommer hem så hade jag tänkt att dammsuga övervåningen, det är väldigt mycket slipdamm däruppe och det skulle vara trevligt att kunna gå däruppe utan skor.

Men innan allt sånt jobb blir det en sväng till Gyllene Måsen. Det känns bra idag med alla moln, jag hoppas att de blir större och börjar tappa vatten. Det skulle göra min dag totalt.

Gårdagens kalas

Igår var det kalas för min otacksamma lillasyster. Här kommer lite bilder.




Då min familj blir så jävla dåliga på bild så blev det inte fler kort än så här. Katterna är sötare.


Kalas

Idag ska vi ha 23 års kalas för min lillasyster som fyller 23 för femte gången om jag har räknat rätt. Och känner jag henne rätt så kommer hon att tjata om att hon sex veckor semester. Jag har då tre veckor kvar att jobba och sen bara semester i tre. Så idag ska jag då städa pergolan så vi kan sitta därute och fika och Daniel har lovat att han ska städa inne. Perfekt för min del för då får jag kanske lite sol på mig. Daniel är ju som bekant solskygg men får ändå mer solbränna än mig, ibland tycker jag faktiskt att mitt liv är orättvist. För att inte tala om när katterna bara sover och slöar och jag måste slita både hemma och på jobbet.

Smakprov

Här kommer ett smakprov på trappen. Vi har nog hållit på i tre timmar med att få upp de där tapeterna.



Och bilder till headern kommer att komma nån gång när jag har tid att sitta ner och gå igenom lite bilder här på datorn. Tiden vill inte riktigt infinna sig till detta. Däremot vill jag tacka min vän Josefine eller Knixie som hon kallar sig att hon har gjort designen här åt mig. Då jag inte kan så mycket sånt. Nu ska det däremot planteras blommor och sen blir det lite CSI som jag har spelat in åt mig.

RSS 2.0