Bloggcandy

Min polare Josefin har en bloggcandy som jag hade tänkt mig att vinna så här kommer en länk till henne. http://josefineflin.blogg.se/ Så gå in på hennes sida en sväng. Hon är även väldigt duktig på att designa bloggar, hon har gjort min blogg som jag är mycket nöjd med.

Annars har hanen åkt på konferens igen så jag sitter hemma i min ensamhet och tröstäter choklad och ostbågar. Skulle kunna ta tag i saker och ting men har så rackans ont i fötterna. Men det är smällar man får ta med det jobbet man har. Att gå på stengolv i över 9 timmar borde inte vara lagligt.

Tjolahopp

Hopp hopp äntligen måndag och åter dags för en ny arbetsvecka, den inleds med 11-20 idag och följs av fyra stycken 6-16 pass. Kommer vara skapligt trött på fredag när jag ska på 40 års kalas. Men som preggo får man vara trött om inte annat så går det utmärkt att skylla på det.

För övrigt så gick det framåt igår ute i trädgården förutom att det inte blev något gräs klippt, men det skyller jag helt och hållet på regnet på kom. Men nu är de döda blommorna som hängde vid pergolan puts väck och det ligger lite mera grus i gången och poolen är tömd på vatten. Så nu börjar hösten komma på riktigt. 

Sen på kvällen blev det ostbågar, schweizernöt och Harrison Ford, en mycket bra avslutning på en halvslö söndag. Fast Harrison är snyggast i Star wars, helskägg som han hade i början av filmen Jagad är sådär, det var lite för långt för min smak.

Gårdagen

Igår så var jag och hanen först på loppis på Örebro golfhall. Där var det sjukt mycket folk och om man är lite folkskygga och inte tycker om att trängas med folk så är det inget jag kan rekommendera, men vill man trängas med armbågar och barnvagnar och störiga ungar på minimal yta så ska man absolut åka dit. Men en gammal bryggeriflaska fick vi med oss därifrån.Sen får vi vidare mot Noramarken och trängdes med ännu mera folk. Pga den stora folkmassan så fick vi inte med oss nåt hem förutom den här.Jag lyckades vinna den på chokladhjul. Annars kan jag mycket väl tänka mig att åka till Nora och strosa omkring där i den mysiga trästaden när det inte är marken. För marknadsutbudet var det gamla vanliga och det var inte så längesen vi var på marken.

Senare på kvällen så vankades det kräftskiva i lägenhet i Örebro. Vi var lite skeptiska till kräftskiva i lägenhet men det gick bra. Kan ju också bero på att vi inte var så jättemånga utan lagom med folk.

Idag blir det arbete i trädgården och kanske en och annan chokladbit.

Dagens todo

- Få klart papprena till Försäkringskassan.
- Plocka in tvätt och stryka lite skjortor.
- Sätta in kort i fotoalbum.
- Skicka iväg papper till mitt nya körkort.
- Äta mat.
- Åka och jobba stängning ikväll.

Det var nog alles tror jag. Ha en bra dag!

Ordblogg

Nu blir det en sån där tråkig ordblogg. Idag har jag varit ledig och det har varit riktigt skönt. Eftersom det har spöregnat större delen av dagen så har det blivit inneaktiviteter. Så jag har dammsugit nedervåningen och dammat i köket och torkat skåpluckor. Det gäller ju att passa på medans man kan. Nu väntar jag på att hanen ska komma hem så jag får lite kvällsmat i kroppen. Jag är ju hungrig nu. Inte om en timme.

Imorgon är det jobb igen, men jag har kommit fram till att med lite tur så jobbar jag bara två helger till detta år. Kanske tre med otur men inte mer. Det är något som jag ser framemot. För nu har jag jobbat ungefär varannan helg de senaste 8½ åren och det börjar kännas tröttsamt. Så mer helger till mig.

Annars ser jag mycket framemot att bli mamma, eller för det mesta ialf. Ibland blir jag lite skräckslagen och funderar på vad jag har gett mig in på. Inte få sova på nätterna, få betydligt mindre pengar kvar efter lönen, inte åka iväg när man känner för det, fixa barnvakt om man är bortbjuden osv. Men kanske mest över att man blir en skitdålig mamma. Daniels del tvivlar jag inte ett dugg på, han kommer att bli en kanonbra pappa. Jag har ju sett honom uppfostra katterna. Mig lyssnar de inte på överhuvudtaget men Daniel behöver bara titta på de små liven så lyder de. Risken är väldigt stor att det blir samma sak med Baltasar så många gånger har jag funderat på att bara vara hemma en månad och sen får Daniel ta över så vi får snälla barn (och jag får sova på nätterna, då skyller jag på att jag ska jobba och lägger mig i gästrummet). Men för det mesta så tycker jag att det ska bli jättekul och spännande. Fast nästa gång får Daniel vara preggo, han måste ju också få möjligheten att känna ett litet liv växa inom sig i magen. Men tyvärr så är det nog rätt så omöjligt. Men hade det gått så hade han fått varit det.

Porr

Daniel fick en porrtidning hemskickad för ett tag sen.


Sådär

Meine schwester gnällde över alla sina utgifter och liten lön, jag förstår henne men jag delar inte detta öde denna månad då jag fick ut lite mer än vad jag brukar få (me like semesterdagar) och med semestern så hade även Saaben semester så bensinräkningen blev låg (men inte Daniels). Så min äldre syster kan gifta sig flera gånger om och jag har råd ändå att vara tärna. Nja kanske inte men det ska nog gå runt ialf.

Nog om ekonomi idag är jag inte lika död, det kan ju bero på att jag slutade 14.00 och normalt sett brukar jag sluta 16.00 och det var väldigt skönt att få åka hem då. Framför allt nu när klockan bara är halv sex och jag har vart hemma i många timmar.

Snart blir det hem till svärföräldrarna för jag har bakat muffins, det gäller ju att fika för två har jag hört. Förresten så gick det sådär med att sluta svära, för bara några minuter efter mitt sluta svära inlägg så gick jag in i klädkammaren och slog i lilltån i pallen som står därinne. Som tur var så var det inte lilltån som fick stryk i förra veckan när jag var på väg in i duschen. (Jag duschar däremot oftare än en gång i veckan). Nån gång kanske jag bjuder på en fotbild och då får ni se hur små lilltår jag har och eftersom de är så små så borde det vara svårt att slå i dom i saker, men det går. Jag lovar.

Hur jag ska kunna sitta i en soffa hela kvällen vet jag inte då min rygg inte gillar sittande läge i för många timmar och mina fötter gillar inte stående läge. Jag får nog helt enkelt gå och lägga mig istället. Då mår jag prima.

Till minne av Siri

Idag är det två år sen som Siri lämnade detta jordeliv.

Om ni undrar varför hon ser tjock ut på denna bild beror det på att hon var på smällen.Helt otroligt katten tvättar sig insvept i nätet.Siri 2000-2008-08-23

Bla bla bla

Mina statistik siffror börjar se dåliga ut efter ett par dagars uppsving. Jag funderar starkt på att be Kissie eller nån annan storbloggare om att de ska länka till min blogg. Kanske kan bli en riktigt operation Blogghora som min kollega Pelle pellespersonliga.se brukar köra med ibland och nej jag kan inte länka till namnet för jag är så oteknisk. Mycket kan jag, men inte datatermer. Där är jag helt lost. Som en fyraåring ungefär eller nä de är nog smartare än mig där. Jag är bra på trivial pursuit frågor.

Det blev lite loppisfynd på förmiddagen ialf, bilder får ni ser om efter i stjärnorna för jag ska snart sova för att gå upp 05.15 imorgon. Men jag kan ju säga att jag gynnade släkten ialf. För övrigt tar jag tillbaka allt om att det går bra att jobba som preggo, det är inte roligt nånstans. Magen är i vägen överallt och ont i fötterna har jag och i nederdelen av magen också, är det foglossningar på gång?? Jag har ingen aning om hur sådana känns, har bara hört att de ska göra ont. Tydligen så är det när bäckenet rör sig eller nåt och jag som har så jättekoll på kroppens anatomi, har ju knappt koll på var bäckenet sitter. Man kanske skulle ha hängt med lite mer under biologilektionerna på högstadiet.

För övrigt har jag fått höra att jag svär mycket och det är jag mycket medveten och tyvärr kommer många svordomar utan att jag tänker på det. Men jag har alltid sagt att jag ska sluta svära när jag skaffar barn så det kanske är dags att bättra sig, hur det ska gå till vet jag inte riktigt, kanske får börja med att böta pengar. Den som får de pengar kommer att bli rik, det kan jag lova på riktigt.

Dagen till ära så har hanen klippt gräset åt mig, jag hade ju viktigare saker för mig i onsdags (jag åt kakor) än att klippa klart gräset. Nä men helt ärligt så orkade jag inte göra klart eftersom jag hade slitit med ett gäng skottkärror med stenkross. Och sen har det regnat när vi har haft tid att klippa gräset.

Mycket ordbajs blev det visst.

Gårdagen

Igår var ju som sagt Knugen på besök i Askersund och Örebro. Då jag jobbade när han var i Askersund och sen var på kalas och kräftskiva när han var i Örebro så missade jag honom. Däremot så hade jag och min kollega som jag stod i driven med igår stora förhoppningar om att Kungen skulle komma och handla mat av oss där. Men tji fick vi, ingen kung som var sugen på Donkan mat. Fast hade han kommit så hade vet jag knappt vad jag skulle ha gjort, men en autograf skulle jag ha tiggt till mig. Det skulle ha stått något liknande; till Madeleine från Kungen.

Sen efter allt kungatrånande så blev det kalas och kräftskiva i Kumla. Det var Daniels systerdotter som fyllde 15. Sen åts det kräftor och det var gott och mätt blev jag för ovanlighetens skull. För så mycket kräftor som jag åt igår har jag nog aldrig ätit. Jag brukar tröttna efter ett tag (läs bli onykter och kan inte skala kräftorna) men nu i år kör jag ju en helvit sommar. Däremot så kom jag och Daniels syskonbarn fram till att nån av Daniels syskon får skaffa sladdbarn så Baltasar får lite jämnåriga kusiner på den sidan.

Denna dag bjuder först på loppis i Sannahed och sen blir det jobb 11-20. Kanske inte favorittiden att jobba men jag ska nog överleva. Jag slipper ju att stänga och då är jag nöjd. Daniel ska däremot klippa gräset här hemma. Det är något som jag ser framemot.

Knugen

Full rulle idag, klänningsprovning på förmiddagen, jobb 12-16 och sen kräftskiva. Mest längtar jag efter kräftorna. Det vattnas i munnen redan nu och jag hoppas att hanen har köpt goda kräftor för det gjorde inte jag förra året.

För övrigt hoppas jag hitta parkering inne i stan för Knugen skulle ju komma. Jag är lite ledsen över att jag inte har möjlighet att komma och lämna lite offergåvor så jag får ett bättre liv med FK. Jag och en kollega hade en konversation om kungafamiljen när Vickan gifte sig med Vesslan och det var att Kungen måste vara den roligaste att leva ihop med av dom i den familjen. Han är ialf min favorit och hade jag bara varit några år äldre så hade jag gift mig med honom. Det är nog bara att prata med lite tysk accent, han verkar ju tända på det.

FK

Igår så försökte jag få ihop papper till Försäkringskassan om att söka havandeskapspenning och det var inte de lättaste. Att beskriva sin arbetsdag och sen skriva hur man mår efter arbetet och varför man inte skulle klara av arbetet. Det är ju lättare sagt än gjort för tillfället eftersom jag i skrivande stund inte har några problem med att arbeta och eftersom det är min första graviditet så kan jag inte ens föreställa mig hur jag kommer att må sen. Däremot är jag 100 på att jag inte kan jobba in i det sista. För tydligen så måste man skriva en lååång uppsats om hur arbetssituationen är. För som det är nu har jag lite ont i ryggen och i fötterna, men det hade jag redan innan och jag får mer ont i ryggen när jag sitter ner än när jag arbetar just nu. Det sjukaste tycker jag är att söka HP så långt innan, det hade varit lättare att skicka in pappren när jag ville gå hem för då kan jag beskriva hur min dag är och varför jag inte skulle klara av att arbeta. Nä när nästa barn kommer så får Daniel vara preggo, han verkar villig för då får han vara hemma längst.

Idag blir det jobb 10-19 med allt vad det innebär och på onsdag får jag lön och den ser jag framemot. Det är ganska skralt på kontot just nu tror jag. Jag har inte vågat kika den senaste veckan.

Mycket nu

Ja jag tror det är mycket nu, men som vanligt när det är mycket så sover jag bort hela dagarna istället. Inatt blev det nog ca 11 timmars sömn för mig. Det är lika bra att passa på nu för sen lär det ju inte hända. Nä men det är en hel del i huvudet, dels på jobbet eftersom chefen har semester och då hamnar ansvaret på mig. Sen så är det ju det vanliga hemma om när man ska hinna med gräsklippning gruskörning och städa hemma osv. Sen är det systers bröllop med lite planering, fast där är det inte så mycket ialf. Sen sist men inte minst alla oinhandlade bebissaker som man kanske borde ha gjort. Vi har en barnvagn och lite kläder men det är allt. Fast det får bli efter att syster gift sig för innan dess har jag inga pengar och Daniels pengar hamnar i källaren. Det kostar att vara tärna och byta panna. Nä men det var väl det och nu ska jag sätta fart med att städa lite.

Till Hanna: Jo det är den tapeten som du tänker på som syns i bakgrunden på kortet av min far.

SkäggigJag kollade igenom lite kort på datorn förut och hittade denna på min skäggiga far. Jag tyckte han var värd en plats på bloggen.

SurJag är övertygad om att Seth är sur på mig. Igår kväll när han kom in så slängde jag ut musen som han hade med sig in. Sen så i förrgår när Gösta kom tillbaka, så fick ju Gösta all uppmärksamhet. Seth blev sur och la sig nere i fotänden i sängen innan han gick därifrån. Idag har han mest varit disträ och inte velat gå ut och nyss så jagade jag ner honom från biljardbordet. Så med andra ord är han skitsur på mig. Men jag är inte den som tänker fjäska för en katt. Jag väntar ut honom och sen kommer han att komma gosig som bara den och säga förlåt för att han har varit så grinig de sista dagarna.

SurJag är övertygad om att Seth är sur på mig. Igår kväll när han kom in så slängde jag ut musen som han hade med sig in. Sen så i förrgår när Gösta kom tillbaka, så fick ju Gösta all uppmärksamhet. Seth blev sur och la sig nere i fotänden i sängen innan han gick därifrån. Idag har han mest varit disträ och inte velat gå ut och nyss så jagade jag ner honom från biljardbordet. Så med andra ord är han skitsur på mig. Men jag är inte den som tänker fjäska för en katt. Jag väntar ut honom och sen kommer han att komma gosig som bara den och säga förlåt för att han har varit så grinig de sista dagarna.

Guten morgen!

Nu jävlar i mig har jag varit en flitig kommenterare så nu förväntar jag mig att folk (eller fä) kommenterar här också. Denna dag kommer bli intressant eller inte, först ska jag till barnmorskan, sen mina kära läsare ska jag klippa gräset om det inte är alltför blött i backen. Om det inte går att klippa så ska jag skyffla grus. Jag vet inte vilket som är att föredra. Kanske gruset för det tar slut nån gång, gräset ska ju klippas igen sen nästa vecka.En random kattbild.

Knas-katter

Tjoho hemma igen efter jobbet och för första gången på ett bra tag så kändes det helt okej att jobba till 20 på kvällen. Jag är ett mycket stort fan av lågförsäljning. Tur att man har lite semester på sommaren så att man orkar.

Det här inlägget skriver jag mest som utfyllnad och pik till alla som inte har uppdaterat sin blogg sen jag kollade alla imorse. Däremot så ska jag skärpa till mig här, det har varit på tok för mycket barnkläder här känner jag. Så i kompensation kommer några kattbilder.Sasha förra året när hon var rakad.Gösta inspekterar klädkammarenFotomodellen Siri, hon kunde det där med att posera framför kameran, något som hennes avkommor inte kan. De kommer och gosar med en istället för att posera. Tyvärr så lämnade Siri oss för snart två år sen. Någon gång kommer det kanske en hel fotoserie med denna kisse.

Hemvändare

Igår kväll när jag kollade om nån katt ville in för tredje gången så kom det in två katter istället för en som det gjort den senaste veckan. Det var Gösta som kom hem efter att ha vart på vift i sex dagar. Han var så kelen och pratglad. Han var däremot inte det minsta mager som den andra katten var när han kom hem. Så nu har vi återigen två katter hemma och det känns mycket skönt. Fast jag tror att Seth blev lite sur för att Gösta fick all uppmärksamhet och han ingen.

Idag blir det jobb 11-20 och just nu känns det helt okej men jag vet att när klockan blir fyra i eftermiddag så kommer jag bra gärna vilja åka hem. Annars var det rätt skönt att jobba igår, vardagen börjar närma sig på jobbet, dvs lågförsäljningen. Visst det är kul när det är action på jobbet men det blir lite jobbigt när man inte hinner med att städa matsalen och fylla upp till nästa skift. Folk blir så griniga då av nån anledning.

Jag hoppas på att det ligger mer grus i gången när jag kommer hem ikväll, men sån tur har jag nog inte.

Nörden igenNu har jag gjort igen, eller nu är det mest Daniel. Fast det är det min Star Trek nerv också. Han på bilden är Kapten Jean-Luc Picard. Sexigare kapten får man leta efter. Han är även känd som han i rullstol i x-men. Men det är i ST som han är bäst.

Trött är jag efter första dagen på jobbet efter semestern så nu ska jag sova.

Tillbaka till verkligheten

Idag är jag återigen tillbaka till verkligheten efter tre veckors semester, som var på tok för kort om jag får säga mitt. Förra året var jag hemma nästan fem veckor, men det berodde på att jag började med att vara sjuk efter semestern och det är jag inte i år. Däremot så vaknade jag en halvtimme innan klockan ringde, fast det visste jag att jag skulle göra för jag har vaknat runt halv sex varenda morgon på semestern och gått på toa och sen somnat om. Men att somna om så kort tid innan klockan ringer är ett problem för mig så vid kvart i sex gick jag upp ialf och nu sitter jag här. Men jag ser det positiva i det hela och det är att jag kommer att jobba i ungefär tre månader till (om inte mindre) och sen kommer jag att knalla på hem på lite föräldraledighet. Nä mer semester och en snabbare dator till mig tack och sen att katterna kommer hem så skulle jag vara en mycket nöjd kvinna.

Nu får ni inget mer svammel från mig.

Brännboll

Igår spelades det brännboll hos mamma och pappa ute i Sannahed med hela tjocka släkten. Kvällen var mycket lyckad då mitt lag vann i brännboll. Fast det var dock inte min förtjänst. Jag fick också höra av mammas granne att jag har en badboll i magen.Här ser ni ett litet urval av alla bilder jag tog igår. Efter brännbollen så blev det grillpicknick i trädgården.

Idag har jag börjat ösa grus till gången. Det går fortare än vad jag trodde det skulle jag göra och det ser jag som mycket positivt men just nu är jag slut. Däremot så hade jag och hanen en intressant konversation om gången och det var att om det var han som gjorde den så hade han hyrt nåt att skyffla gruset med. Jag funderar på det, men pengar lägger jag hellre på annat och så skulle jag inte vilja köra den lilla mackapären att skyffla gruset med heller. Så eftersom jag är snål och oteknisk så får jag slita på kroppen istället. Och till er som oroar er för mig att jag sliter ut mig så behöver ni inte göra det. Jag är helt enkelt för lat för att bli utsliten, jag håller på tills det tar emot litegrann sen lägger jag av och så får det ta längre tid istället.

..

På gräsmattan ligger det stora hårtoser, det ser ut som en fågel har blivit slaktad, men det är Seth som har varit i slagsmål. Den fega katten.

Nåväl idag blir det lite loppisar som vanligt och sen blir det hem till Sannahed för lite brännboll och lekar.

Val

Min syster (hon som parkerar snett) skrev ett inlägg om LO:s valkampanj som i stort sett går ut på att smutskasta regeringen. Jag var inne på LO:s hemsida och kollade in den och det var en sak som jag speciellt reagerade på och nu har jag kopierat rakt av:
De lovade att minska
arbetslösheten.
Det blev fler än 120 000 fler
arbetslösa.

Det jag kan tycka är att det kom en finanskris nånstans där som drabbade hela världen i stort sett och jag kan faktiskt inte påstå att den krisen är Reinfeldts fel och visst man kan tycka att regeringen skulle ha gjort mer att rädda jobb. Jag är mer av den åsikten att om ett företag tillverkar dåliga produkter som ingen vill köpa så får man lite skylla sig själv. Jag syftar nu på Saab som kört ungefär precis samma saker i sina bilar de senaste 10 åren. Sen är det bara att inse att tillverkningsindustrin inte har någon framtid i detta höglöneland med invånare som inte vill betala för svensktillverkat när de kan köpa billigt Kina-tjafs. (detta är dock inget som nån vill erkänna).

Sen kan jag faktiskt hålla med om en del saker som LO tycker om den sittande regeringen, men om jag hade varit politiker eller dyligt så skulle jag ialf inte smutskasta motståndarsidan för det tyder bara på osäkerhet och att man faktiskt inte själv har någon bra lösning på problemet.

Nä att framlägga sina konkurrenters fel och brister är helt fel väg att gå. Det är bättre att lägga fram sina bra sidor och hur man vill lösa problemen. Sen hur jag kommer att rösta i höst har jag ingen aning om. Men det lutar åt Kalle Anka partiet eller så startar jag ett eget parti. Linda Rosing har ju gjort det så varför ska inte jag kunna det.

Detta är ialf lite av mina tankar om det hela. Jag kan också meddela att jag är oerhört dåligt insatt i politiken, men smutskastning sysslar man inte med.

EfterlystHan sågs senast i tisdags förmiddag, då var han klädd i randig päls och svart läderhalsband med nitar på. Risken att han tagit bilen är liten eftersom den står uppallad. Det är mer troligt att han är sur för han måste ha ett gay-halsband. Upplysningar lämnas tacksamt i kommentarsfältet.

SemesterMin bil har verkligen haft semester nu i sommar, med punktering på ett framdäck så har den inte rullat alltför mycket. Bra för min ekonomi om inte annat då nästa bensinräkning blir nästan obefintlig. Nu står den helt uppallad och väntar på fyra nya däck. Så nu jävlar i mig måste den rulla ett tag till när den har fått nya däck. Bara för det kommer den säkert att rasa i nästa vecka.

Blä

Jag ignorerar totalt att jag ska börja jobba på måndag igen. Nu ska jag klippa gräset, som tur är har jag grundat med en knäckstrut i magen.

Mina fynd
Nu kommer lite bilder på mina fynd som jag gjorde på vägen hem från Sunne. Längst upp ser ni tre stycken lp-skivor. Skivorna är med Noice, Carola och The Pinks. Jag har inte hunnit lyssna på dom än, men de med Carola och The Pinks kan jag utantill då jag är uppväxt med dom. Noice har jag inte lyssnat så mycket på men jag har läst deras biografi och tyckte att man kanske skulle kolla upp lite hur de låter.

Till er som hade sett framemot att jag skulle måla en bricka får jag göra besvikna. Jag hittade en färdig för 29kr på någon billig affär i Sunne. Däremot så ska Daniel borra hål i sidorna och vi ska sätta dit ett mindre rep eller större snöre beroende på hur man ser det.

Idag blir det att storhandla mat, tvätta och sätta upp gardiner. Jag kommer vara helt slut ikväll.

Varför??

Varför gnäller man över att man inte hinner med saker och ting när man ändå tillbringar så mycket dötid vid datorn? Jag hade kunnat göra massor med saker, eller massor och massor men något mer betydelsefullt än att sitta här ialf. Som att byta lite gardiner eller läsa en bok. Jag skyller allt idag på min hängige sambo som visserligen är bättre men inte bra än.

Daniels tur

Nu är det Daniels tur att må dåligt. Han vaknade imorse och mådde skit och nu ligger han och sover. Fast denna gång är vi hundra på matförgiftning. För innan vi åt på Subway i Karlstad igår så besöktes det några loppisar och eftersom min sambo inte springer på toaletten hela tiden så tänkte inte han på att tvätta händerna efter att ha tagit på alla loppisgrejer. Detta är mindre kul för honom, men förhoppningsvis så går det snart över.

Nu är min dator så seg att det inte går att skriva.

Hemma igen

Då var man hemma efter ett dygn i Värmland. För er som missat det så var Daniel och jag och bodde på Länsmansgården i Sunne. Det var en trevlig herrgård som jag kan rekommendera att besöka. Dock så var det nånting i rören på rummet som susade så det var inte helt lätt att sova och hela min dag har varit förstörd av min rubbade nattsömn. Att vara vaken en timme på natten är inte min grej. Hur det ska gå som förälder vet jag inte. Jag börjar på att överväga att Daniel får vara hemma all föräldraledighet så kan jag sova i lugn och ro i gästrummet.

Middagen igår på herrgården bestod av rödingfilé med kantareller och det var hur gott som helst. Bara den maten var värd hela besöket. Förrätten och efterrätten var helt okej men inte i samma klass.

Nu idag så har vi paddlat kanot, för mig var det premiär på det i mitt 28-åriga liv. Det gick över förväntan, ingen av oss ramlade i vattnet och vi slog inte ihjäl varandra.

På vägen hem och även lite på vägen dit så stannades det på en del loppisar. Mer om fynden kommer senare när jag har tagit lite kort på dom och fått in dom i datorn. Sen fick vi även för oss att stanna och leta kantareller efter vägen. Som vanligt så gick det lite halvbra men det ska nog räcka till en omgång sås så imorgon blir det älgbiffar med kantarellsås. Det blev även ett stopp på Bergvik som är Karlstads motsvarighet till Marieberg och jag förstår värmlänningarna om de kommer till Närke istället. Bergvik kändes på sina ställen lite 80-tal och utbudet var väl inte det största. Men de största kedjorna fanns på plats så det går väl ingen större nöd på dom.

Nu till er som orkat ta er igenom texten så kommer bilder.På bilderna ser ni Daniel fula sig och sen mig som paddlar kanot. Det vita stora huset är länsmansgården och i den röda längan så låg vårat rum. Tyvärr så ville inte solen infinna sig när vi paddlade. Den kom när vi satt i bilen på väg hem.

Bättre

Jag kan glädja er med att idag mår jag bättre och snart eller inom några timmar ialf så drar vi iväg på en miniputtesemester. Så nu ska jag fixa poolen lite och sen duschen och sen packa lite.

Skitdag

Idag har helt lät varit den sämsta/träligaste dagen på hela semestern. Jag hade storslagna planer på att klippa gräset och fixa lite annat. Men det sket sig rejält när jag vaknade med magont och illamående. Efter några turer till toaletten så trodde jag det skulle släppa med icke. Sen trodde jag det skulle släppa med lite sömn. Men icke efter att ha sovit till fyra på eftermiddagen så mådde jag fortfarande inte bra. Nu fem timmar senare och med lite mot illamående tabletter i magen så börjar jag likna en människa. Jag har ialf haft världens bästaste sambo som har vakat vid mig hela dagen och hämtat allt jag velat haft.

Imorgon hoppas jag på att må toppen för då ska jag och hanen dra till Sunne och bo på hotell, eller länsmansgården som det så fint heter. Det är liksom våran semester, en jävligt kort sådan men det är vad ekonomin tillåter när man renoverar som dårar. För er som missat det så går arbetet vidare i källaren med nya panna osv. Så igår byggdes pelletsförrådet upp igen och det var inte roligt nånstans och snart blir det ett hål i väggen därnere så pelletsen kan komma in från bulkbilen. För er som vill får ni gärna komma och göra studiebesök när det är klart.


Någon som vet?Är det någon som vet varför katter tycker det är så kul at dyka i toaletten? Förutom att de kanske vill dricka vatten.

Utflykt

Idag har jag varit på utflykt med Daniels mor, mormor, syster och systerdotter. Vi var och hälsade på hans brors ex som numera bor i Bålsta med ny karl och en liten son. Utflykten var rolig, det är inte varje dag jag är ute och far med dom och så var det roligt att träffa Mari för det var några år sen jag träffade henne sist. Det kan ha varit så längesen som 2½ år, men jag är inte helt säker. Sen fick jag en massa barnkläder av henne i de minsta storlekarna som hennes son hade vuxit ur och det var väldigt snällt av henne och absolut inget jag hade räknat med.

Igår var det också trevligt när mina föräldrar och min moster med gubbe var här och grillade. Tyvärr så kom jag aldrig så långt att jag hann hälla i dom en massa sprit, eftersom jag inte fyller mig själv så måste jag fylla nån annan men de drack så dåligt och det var väl kanske lika bra det.

Trött som en gnu är jag och snart blir det nog sängen. Så rolig är jag idag till skillnad mot våra grannar som har förfest innan Gropafesten.

Semester idag med

Tänka sig att jag är ledig idag igen. Det där med semester är ett för jävla bra påfund. Fast jag ångrar lite att jag snålade med tre veckor speciellt nu när jag ändå kommer vara mammaledig över jul och nyår. Men jag ska nog överleva. Dagen till ära så ska det städas lite eftersom mina föräldrar och min moster med man kommer hit och grillar med oss ikväll.

Igår kväll hade jag lite tjejkväll här med Therese då Daniel och hennes kille Niklas var iväg och fiskade. Men de fick fasiken ingen fisk. Vi fick ialf in alla mina 317 nyframkallade kort i album och sen blev det lite prat som hör till.

Stina: Vi kan ju inte gå omkring med likadana kläder, någon självaktning har vi fortfarande.

Nörden

Nörden i mig har varit framme igen.Den lilla är till Baltasar och den stora till Daniel. Jag hade velat ha den stora t-shirten själv men då hade nog Daniel blivit sur på mig, för det hade jag blivit på honom om han hade köpt den till sig själv.

Stora staden

Idag ska jag in till den stora staden med min äldre syster när hon ska prova sin brudklänning. Det ska bli skojigt och med lite tur kanske min tärnklänning har kommit. Men den blir lite svårare att prova eftersom magen kommer att växa en hel del innan den 25 september. Var hon nödvändigtvis tvungen att gifta sig när jag är preggo?? En fråga som jag förmodligen får ett ja till svar. Men jag har väntat i ungefär 10 år på att hon och hennes sambo ska gå och gänga sig så det var väl på tiden.

Dessutom har jag råkat på ett stort mycket allvarligt i-lands problem. Det är så att nu när jag har semester så går inte mina naglar av i samma utsträckning som när jag jobbar och vänster pekfingernagel börjar bli riktig lång och det går inte alls lika bra att skriva på datorn då. En enkel lösning skulle ju vara att klippa nageln, men det tar emot litegrann.

Survived

Jo jag överlevde gräsklippningen, men just nu känner jag mig riktigt mör. Så hur jag ska orka fixa ihop några muffins innan Morden i Midsomer vet jag inte riktigt. Men det ska nog ordna sig.

Nä ge mig mera bloggmotivation och mat i magen så blir jag nöjd.

Klipper gräs

Jag klipper gräsmattan, återkommer senare om jag inte har klibbat bort.

Besök

Vi hade besök nu på eftermiddagen av Jossan och Fredrik med deras dotter Emilia. Emilia tyckte att Seth skulle ha napp.
Mina fynd

Tidigare i veckan så var jag och Daniel till Marieberg och spenderade på tok för mycket pengar. Bla på detta.Som de nördar vi är så måste ju lilla Baltasar ha Star Wars kläder när han kommer till världen. Tyvärr så finns det inte så mycket SW kvar i butikerna och speciellt inte i de mindre storlekarna, men det kanske det aldrig har gjort. Så nu håller jag ögonen öppna på Tradera. Vi är dessutom sugna på en Star Trek dräkt. Men det finns nog inte och jag är inte så duktig på att sy. Annars vore det nåt och så skulle Baltasar kanske heta Spock.

Här är Lotta böckerna som jag har hittat på loppisar. De är i lite varierande skick, men det är ju faktiskt innehållet som räknas.Så nu blir lillasyster glad. Det är hon som har den stora Lotta samlingen. Jag bara handlar till den och sen när jag läst böckerna så hamnar de hos henne. Drömmen vore ju en komplett samling. Undra om det går??

Denna katt har jag tyvärr inte fyndat, han fick vi vare sig vi ville eller inte och sen fick han en tratt.Så nu tycker han mest synd om sig själv det ynkliga lilla djuret.

Tyvärr så hittade jag ju ingen bricka på någon loppis som jag kan måla om och i mitt nuvarande skick blir det nog ingen ommålning av köksmöblerna även fast jag skulle vilja. Kanske blir lite senare. Jag har ju trots allt en hel övervåning att måla på, bara jag täcker golvet. Men för tillfället så saknas energi. Jag börjar fundera på om jag har en stor energisugare i magen.

RSS 2.0