Flyttat

Nu har jag flyttat blöggen till http://pilutta28.blogspot.com

Hjälp

Jag hade tänkt att flytta från blogg.se men jag kommer inte på nån bra adress till en ny blogg. Nån som har förslag. Anledningen till att jag tänkte flytta är att inget funkar här, jag har försökt i några dagar att ladda upp bilder till bloggen utan att det fungerar och nu är mitt tålamod slut. Jag har massor med bra bilder att blogga till, men eftersom det inte går att ladda upp dem så blir det bara skitdåliga inlägg här och det är ju ingen intresserad av att läsa.

Invasion

Nu har tomteinvasionen börjat här hemma. Jag kunde inte hålla mig längre, men det är inte klart än. Däremot så har jag under året som gått intalat mig att jag har massor med tomtar, men det hade jag ju inte. Eller så har en del gömt sig. Däremot så dödade jag en tomte. Hon åkte i golvet och fick ett hål i huvudet. Det kändes sorgligt.

Här hade jag tänkt att ladda upp en bild på förra årets tomteinvasion, men det funkade inte. Är det någon mer som har problem med att ladda upp bilder här?

Denver the last dinosaurIgår när Daniel och jag kom hem från kalaset så började han kollade på en massa vinjetter från tecknade tv-serier som gick på 80-talet. Det här är en av alla. Nån som kommer ihåg den här serien? Jag älskade den ialf.

Idag blir det julmarknader för fulla muggar. Eller ialf två.

Sömnförlamad

För några år sedan så upplevde jag att jag drömde att det spökade på övervåningen. Det som hände var att jag vaknade och kände att något tungt på ryggen och jag kunde varken röra mig eller säga något. Här är har jag förklaringen http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article8107580.ab eftersom jag fortfarande inte kan länka så får ni kopiera adressen om ni vill läsa artikeln. Men det är ju trevligt att man får en förklaring på sina konstiga beteenden. Nu var det ett tag sen jag drabbades av det. Det var under en period för ca 3 år sen som jag hade det ofta. Men jag tror inte jag hat drabbats av det nån gång sen vi flyttade ner i augusti förra året. Ibland är Aftonbladets grävande journalistik fantastiskt.

Idag ska jag göra ett försök att locka håret. Det kan sluta precis hur som helst.

Guten Morgen

Jag börjar få lite julklappspanik just nu. Eller de flesta har jag koll på, men till min kära sambo. Jag har ingen aning om vad han ska få. Budgeten ligger på 350kr, så jag har ju inte alltför mycket att röra mig med. Jag är väldigt tacksam för förslag.

Dagen idag bjuder på presentinslagning, ihopskruvning av spjälsäng och sen blir det 40-års kalas/fest. Nånstans däremellan så ska jag borsta tänderna, eller om jag ska börja med det.

Till Stina: Det går fortfarande inte att ladda upp bilder här på bloggen.

Till StinaHär kommer kläderna i storlek 50, sen ville inte blogg.se ladda upp flera bilder.

Långsamt

Det här går framåt eller inte. Jag håller på och laddar upp bilder för almanacka och julkort på Korthuset och det tar tid, det är ju inte så att jag ska framkalla flera hundra bilder som jag brukar göra, för det tar tid på riktigt. Nä det är väl kanske 20 bilder totalt och det är inte ens halvvägs efter 40 minuter. Tur att jag går hemma och skrotar och inte har något speciellt för mig idag. Så jag tänkte testa att ladda upp bilerna på Fujifilm, men jag kommer ju aldrig ihåg lösenord på alla sidor jag är reggad på och mailet med lösenordet har jag inte fått än. Nästa år ska jag nog fixa julkort och almanackor i augusti. Sådär nu laddar jag upp på bägge sidorna, de som är snabbast får min order.

Igår försökte jag ta revanch i finans, det gick sådär. Jag förlorade och sen hade jag vaga förhoppningar att vinna i Alfapet, men det gick inte heller så bra. Jag ska sluta att spela spel med Daniel, eller så får jag lära mig att fuska.

Om jag nån gång blir klar med fotouppladdningen så ska jag kanske baka lite, för huset är städat och får inte börja julpynta förrän tll första advent. Men julgardinerna och bocken är framme. Lite måste man ju fuska.

Finans

Igår kväll så fick Daniel och jag för oss att spela finans. Normalt sett när vi spelar sällskapsspel så brukar jag 9 gånger av 10 förlora. Men denna gång såg det ut som om jag hade riktigt tur. För det ska ni veta att om jag vinner så är det på tur och när Daniel vinner är det strategi. Jag håvade in pengar som aldrig förr och lyckades komma över fina tomter och aktier. Pengar hade jag också. Sen kallade jag till bolagstämma för att ta över lite företagsgrupper. Företagsgrupperna lyckades jag få men då hade jag inte riktigt så mycket pengar man ska ha för att vinna. För er som inte spelar så mycket Finans kan jag säga att för att vinna ska man ha två kompletta företagsgrupper, dvs alla tomter och aktier i en färg och sen ha en miljon i cash. Jag hade cirkus 960000 i cash så vinsten var ju nära. Jag skulle bara komma runt ett varv och in i banken så var vinsten min. Men då fuskar Daniel till det och får massa aktieutdelning och köper tillbaka en hel företagsgrupp. Sen vann han. Den där jävla Daniel. Stryk skulle han ha haft. Till nästa gång ska jag ha en bättre strategi och sänka honom hårt från början.

Annars är jag redo att föda barn idag också.

Kommentarsvar

Denna kommentar fick jag av lillasyster på inlägget 35+6
Älskade Madde!! Dina byxor är slappa i rumpan!! Sen ska man inte ha blixt när man fotar sej själv i spegeln.

Så här kommer ett svar, ja jag vet att mina byxor sitter slappt men när jag köpte dom i v16 så trodde jag att jag skulle gå upp mer i vikt på mina lår och det där med blixten märkte jag också, jag tog faktiskt en bild utan blixt men sen laddade jag upp fel.

Snart kommer Daniel hem och det ska firas med varma mackor med kantarellstuvning på. Sen är jag redo att föda barn, eller nästan ska bara städa övervåningen och julpynta.

På tal om gardinerna som svärmor skulle hjälpa mig med så behövdes det inte sys något. Jag hade köpa färdigsytta men trodde de behövdes kortas av till de små fönsterna men det behövdes inte, däremot så ska de nålas ihop lite till stora fönstret och klippas lite hål för gardinfästena. För er som inte fattar vad jag menar så får ni skylla er själva.


Surfer dudeIgår kväll såg jag filmen Surfer Dude med Matthew McConaughey. Så som han ser ut på bilden här såg han ut nästan hela filmen, eller han hade torrt hår så hans fina lockar kom fram.  Detta är en mycket sevärd film om man vill se en snygg karl springa omkring i bar överkropp i ca 80min. Vill man ha en film med bra story så ska man inte se denna film. Då kan jag däremot rekommendera filmen Memento som är regisserad av Christofer Nolan (har gjort Batman), den filmen har visserligen ca 10 år på nacken men jag såg den i helgen och den är verkligen ett mästervärk.

Däremot så måste jag sluta med att vakna runt fem och vara vaken ett tag, imorse var jag vaken i över två timmar. Jag behöver ju sova nu, för sen när Baltazar tittar ut så kommer det ju vara en bristvara. Så det är nästan så jag har planer på att börja jobba så jag blir trött. Eller så får jag klippa gräset.

Snart kommer svärmor och ska hjälpa mig sy till lite gardiner för jag vägrar sy. Jag har liksom inte tålamodet när det strular. Funderar på att Daniel ska lära sig sy.

35+6

Nu idag så här fyra veckor innan BF så tänker jag bjuda på en bild.Ansiktet döljde jag av den anledningen att jag nyss gått upp ur sängen.

Daniel har dragit på konferens nu och jag har lovat att inte föda barn under tiden han är borta. Men han är tillbaka redan imorgon.

Blögg

I brist på annat så kommer här en blögg. Min sambo leker med Andreas så jag är lämnad till mitt öde och då mitt internet börjar på ta slut och bara SVT fungerar på tv.n, jag inte är sugen på att läsa, se på film eller nån tv-serie på dvd så får jag trakassera mina medmänniskor med en totalt meningslös blögg.

Imorgon drar hanen på konferens så jag blir helt själv i två dagar. Om någon vill komma och sova över hos mig imorgon är denna person mycket välkommen. Jag bjuder på chips och toblerone. Fika har jag också i massor. På tal om fika så hade jag tänkt mig att en kaka från frysen, men kakorna hade visst flyttat till källaren och dit orkade jag inte gå, så det får nog bli ett glas oboy sen istället.

Städningen har tagit form idag. Numera är köket, vardagsrummet, badrummet och klädkammaren städad. Fast de två sistnämnda fick Daniel styra upp, badrummet för att han bara gnäller när jag har fuskat och klädkammaren för att det låg en uppsjö av modem, kablar och mycket annat som jag hade lagt ner i elåtervinningen för att slippa se skiten när en del saker ska sparas eller säljas.

Ibland funderar jag på om Baltazar kommer att komma ut genom magen istället för den vanliga vägen för ibland sparkas det hårt.

Städdag

Yes idag ska det börjas storstädas här hemma. Först ut blir köket för det är tråkigast. Sen blir det nog inte mer idag för då kommer energin vara slut.

Nu börjar vi bli lite mer förberedda på att föda barn. Numera är vi ägare till bilbarnstol, säng, skötbord, babysitter, gåstol mm. Vi hade väldigt lite prylar men så åkte vi till Daniels kollega som fick barn i vintras och när vi åkte därifrån hade vi en hel arsenal med prylar med oss hem. Så snart kan Baltazar ta och ploppa ut.

Igår blev det även fars dag firande nästan hela dagen. Först mat och fika hos mina föräldrar och sen fika hos Daniels föräldrar. Kameran var med men jag tog typ inga bilder så det kommer inga här.

Underbara gäster

Ibland är gästerna på jobbet alltför underbara. Denna fick jag av en okänd människa i torsdagskväll.Det är vid sådana tillfällen som man älskar sitt jobb, tyvärr händer det inte speciellt ofta.

Slutjobbat

Japp nu är det slutjobbat på ett tag framöver för min del. Det hela är med mycket blandade känslor. Det ska bli väldigt skönt att inte arbeta för magen börjar bli en aning i vägen, men jag kommer att sakna mina kollegor. Om de kommer sakna mig låter jag förbli osagt, nu kanske de får en lugn stund utan att jag skriker åt dom att de är för långsamma eller något sådant eller att de packar mat i fel förpackningar eller gör andra fel. Med andra ord kommer restaurangen att sluta i kaos när jag inte är där och styr upp allting.

Nu ska jag njuta av att vara ledig och när jag är ledig så ska jag göra det jag är allra bäst på och det är att städa, julpynta och baka. Det där med att ligga och slöa ligger ju inte i min natur.

Okej jag ljög där, tanken är att jag ska storstäda huset och julpynta. Jag har stora planer på att utnyttja mina arbetsledarkunskaper och delegera ut allt till Daniel och katterna. Jag tror att katterna är väldigt sugna på att damma hyllan i vardagsrummet, de brukar gärna hoppa upp i den.

Däremot ska jag blogga arslet av mig innnan Baltazars födelse.

Hemma

Då var man hemma igen. Eller vi kom hem redan igår men då var jag så trött så jag däckade på en gång. Sen fick jag sova mina välbehövliga tio timmar. Jag försöker att fylla på mina sömnreserver för sen kom jag inte att få sova pga småbarn och sen när de har växt upp så kommer jag inte kunna sova för att jag kommer att oroa mig för dem såvida jag inte låser in de i källaren.

Just nu håller jag på och packar upp allt, eller det är ju i stort sett klart. Men när det kommer in nya prylar i huset så måste man ju göra plats för dem och så var det några julklappar som skulle slås in. Däremot så inhandlades det på tok för lite julklappar. Jag vet inte riktigt vad som hände där, men det som folk önskade sig fanns inte på Gekås. Däremot så blev det en del bebissaker inhandlade, så snart är vi beredda på att bli föräldrar, en sävng till IKEA bara, sen kan Baltazar ploppa ut. Det bästa igår var en kort dialog mellan Daniel och min mor.

D- Jag hittade inga kläder, bara white trash kläder.
M- Jag hittade massor med kläder.

Så om jag verkar trashig så vet ni var det kommer ifrån.

Sen blir det en sväng till Örebro för information från Försäkringskassan och sen storhandling av mat. Det lockar inte nånstans att sätta sig i en bil i detta väder. Men måste man så måste man.

Mot Ullared

Nu har vi kommit så långt som till Götlaborg. Det här med små datorer och mobilt bredband är bra skit för facebook nördar som mig. Hur skulle jag klara mig utan Fejjan en hel dag.

Hittills har resan gått bra. Det blev ett stopp i Mariestad för frukost på Gyllene Måsen. Fast jag gör godare frukost eftersom jag vräker på Philadephia ost på mina baglar.

Om ni har tur så kan det bli en uppdatering inifrån varuhuset. Med lite tur får jag se Boris också.

Två dagar

Det är så många dagar som jag har kvar att jobba. Det känns väldigt konstigt och i skrivande stund är jag nästan sugen på att jobba mer. Men jag tror nog att jag snart kommer att komma på andra tankar.

Igår var det ju kalas gånger två och för er som har klickat er hit från Ryssans blogg så får jag göra er besvikna att ni inte får några bilder för jag tog inte några. Kameran var med men lusten infann sig aldrig. Men det bjöds på massa gott fika och sen även lite makaroner och köttbullar eftersom en del av oss blev hungriga. Det var det första kalaset hos min syster Sofia och hennes man Erik, de blev 34 resp 33 år. Sen for jag vidare till nästa kalas hos Daniels syster Marina hon blev 37 år. (Daniel har mycket äldre syskon än mig). Där kom jag lagom till godiset och chipset. Min sambo såg jag inte mycket av den kvällen. Jag bänkade mig i soffan med hans syskon med respektive och föräldrar. Daniel underhöll barnen istället. De spelade poker och sen pingis. Jag fick dra honom med hem nästan. Jag kan ju tillägga att barnen befinner sig i tonåren.

Imorgon blir det en sväng till det gula varuhuset utanför Ullared. Jag hoppas på lite kö för min del. För jag kommer att kissa på mig om jag ska stå i kö i över två timmar. Vem vet de kanske har en speciell preggo-ingång. Nu ska jag försöka bli klar med inköpslistan. Ska bara komma på allt som ska inhandlas.

Vad hände?

Ja vad hjände egentligen med lönen. Den bara försvann innan jag hann spendera pengarna. Hur jag ska överleva på föräldrapenning är något jag ska klura på. Någon som har bra tips?? Nu får jag dessutom bara en riktig lön innan jag ska leva snålt som nybliven mamma.

Nåväl på måndag drar jag till Ullaredet för att spendera Daniels pengar då mina är slut. Det är något jag ser framemot. Inköpslistan börjar på att ta sig.

Imorgon blir det jobb och sen kalas gånger 2. Varför folk envisas med att ha kalas samtidigt är för mig en gåta, för det slutar ju med att Daniel och jag delar på oss och då är det ju några som missar antingen mig eller Daniel och det vill man ju inte, för vi är ju de två mest underbara människorna i hela världen. Så till nästa höst är det bäst för våra släkter att göra kalasplaneringen tillsammans, för då är det ju ännu viktigare så inte någon missar Baltazar.


Kön på barn

Nu för tiden så är det ju väldigt vanligt att man kollar könet på barnet som ligger i magen om man är gravid. Det är inget fel med det och folk får göra precis som de vill i den frågan. Daniel och jag valde att inte kolla. Det var ingen av oss som var så speciellt sugen på det. Men det som stör mig i denna fråga är att folk frågar hela tiden. Nu har jag absolut ingenting emot att folk som jag har en relation till frågar som familj, vänner, arbetskamrater osv. Men när det kommer till helt okända människor. Här om dagen när jag arbetade så stod jag i kassan och det händer ju att en del gratulerar och frågar när det är dags och det är jätteroligt tycker jag. Likaså kommentarer om jag ätit för många hamburgare. Men sen när de frågar om jag vet vilket kön det är, så kan jag känna att det ska väl den personen skita i. De brukar få ett kort nej tillbaka, nästa gång ska jag nog säga att det är en ostbåge doppad i choklad alternativt hamburgare. Är det verkligen intressant att veta vilket kön bebisen har i magen om man inte har en relation till personen man frågar. Det skulle aldrig falla mig in att fråga en person som jag inte känner.

Nåväl detta var mina tankar om det hela och jag lovar att nästa okända person som frågar om jag vet vilket kön det blir på bebisen kommer jag nog helt ärligt talat be att fara åt helvete för det har inte den personen med att göra.

Update

Det är tydligen inte bara jag som är dålig på att uppdatera bloggar. Undrar om alla andra skyller på att de är preggotrötta och inte har internet. Daniel och jag samsas om ett mobilt bredband. Det går förhållandevis bra och jag har återupptäckt charmen med patiens på datorn.

Ikväll jobbar jag min sista stängning på väldigt länge. Det känns väldigt bra och nästa torsdag jobbar jag min sista dag på länge också. Eller det beror på. Funkar det så kommer jag att jobba extra till våren. Jag har kommit fram till att om vi ska ha snälla och icke odrägliga barn så kommer Daniel få uppfostra de små liven. Jag och tålamod är ingen bra kombination, efter ett tag brukar jag svära som en berusad sjöman.

Ute blåser det nästan storm så det blir nog till att hålla sig inne idag. Förhoppningsvis så blåser löven bort från gräsmattan också.

På tal om något helt annat så har jag tröttnat på att vara gravid nu, magen är bara tung och i vägen. Sen så är jag sjukt sugen på att ligga på mage. Sen så skulle ett glas vin vara väldigt gott också.

Jag lever

Ville bara nämna att jag är vid liv men är något sjukt trött. Hur jag ska kunna jobba ikväll vet jag inte.

Fick förresten avslag på min HP igen. FK kan gå och dra nåt gammalt över sig. Nu ska jag samla energi till att packa bb-väskan och sen göra mat. Om jag orkar.

RSS 2.0